Lunch & Learn: gratis korte informele kennissessie bij u op locatie

Log Istec International

Vanwege groot voorgaand succes geeft Istec International opnieuw Lunch & Learn sessies. Deze sessies worden gegeven onder het mom van ‘lunchen moet je toch’. Een Lunch & Learn is een informele setting van ongeveer één tot twee uur waarin voor u en uw collega’s korte sessies worden verzorgd door onze specialisten op het gebied van machine bewakingssystemen, trillingsmetingen en procesinstrumentatie.

Er is binnen deze tijd veel ruimte voor dialoog. Het doel is om verder te gaan dan de bekende weg en de onderwerpen uit te diepen door middel van discussies. Er hoeven geen kostbare werkuren opgegeven te worden omdat de sessies tijdens de lunch zullen plaatsvinden. Wij verzorgen de sessies bovendien kosteloos en komen naar u toe! U hoeft alleen de lunch te verzorgen. Hieronder volgen enkele onderwerpen die tijdens de sessies besproken kunnen worden.

Machinebewaking

Oplossingen op maat, standaardisatie en analyse/interfacing mogelijkheden vragen om nieuwe inzichten. Er worden steeds meer eisen gesteld aan vibratie bewakingssystemen. Nieuwe technieken,  concepten,  ATEX en SIL normen behoeven een specifieke aanpak en benadering. Deze inzichten willen onze specialisten graag door middel van discussies aan u overbrengen.

 

Wat wordt er behandeld?

Tijdens de Lunch en Learn worden de verschillende aspecten ten aanzien van het bewaken van trillingen in en aan machines behandeld. Daarnaast word ook gerefereerd aan de verschillende richtlijnen en directives welke van toepassing zijn. Tijdens de discussie wordt op de bij de aanvrager in gebruik zijnde systemen en/of applicaties. Onderdeel van de Lunch en Learn is SIL-certificeringen. Het is ook mogelijk om een Lunch en Learn te houden welke uitsluitend over SIL gaat (zie verderop op de pagina).

Trillingsmetingen en condition monitoring

Trillingsmetingen maken het mogelijk om een goed inzicht te krijgen in de staat en werking van roterende machines. Trillingsmetingen kunnen worden ingezet om de conditie van een machine te bepalen en te bewaken. Tevens kan de staat van een machine vastgesteld worden na oplevering of revisie. Het doel is storingen en schades vroegtijdig op te merken en effectieve troubleshooting bij veranderend gedrag. Er komt veel specialisme kijken bij het analyseren en interpreteren van meetgegevens. Hierbij speelt kennis en ervaring een grote rol om tot de juiste conclusies te komen. De trillingsspecialisten bij Istec zijn gecertificeerd volgens ISO 18436-2 level 3 en 4 en hebben een brede ervaring in veel verschillende takken van de industrie, waardoor zij bij uitstek geschikt zijn om sessies te leiden met betrekking tot trillingsmetingen.

Wat wordt er behandeld?

Tijdens de Lunch en Learn worden de in’s en out’s van vibratiemetingen, analyses, opzetten van een meetplan, interval van de metingen behandeld.

Functional Safety (SIL; Safety Integrity Level)

Functional Safety moet potentiële gevaarlijke situaties of gebeurtenissen identificeren, die kunnen leiden tot ongevallen met gevolgen op zowel mens, milieu en financiën. Zo kunnen preventieve of correctieve acties worden ondernomen om deze gevaarlijke situaties te voorkomen of de impact te verkleinen. Hoewel SIL niet wettelijk verplicht is, zijn bedrijven wel verplicht om te zorgen voor state-of-the-art veiligheid. SIL levert een belangrijke bijdrage aan deze veiligheid.

Wat wordt er behandeld?

Tijdens de Lunch & Learn wordt toegelicht waarom Functional Safety belangrijk is, hoe SIL-certificeringen werken, welke druk het op de organisatie geeft, hoe SIF (Safety Instrumented Function) wordt geimplementeerd en hoe een SIL-certificering kan worden behouden.

Lees ook:

Procesinstrumentatie

Behalve de voorbeelden die hierboven genoemd zijn worden er ook sessies verzorgd op het gebied van druk en flow. Rondom deze onderwerpen staan bijvoorbeeld druk- en verschildruk metingen of flowmetingen (van vaste stoffen) centraal.

Voor een Lunch en Learn met betrekking tot procesinstrumentatie is het, gezien de diversiteit aan onderwerpen, verstandig om aan te geven wat voor proces omstandigheden voor komen bij de aanvrager.

Bent u geïnteresseerd in een Lunch & Learn sessie of wilt u meer informatie hierover? Neem contact met ons op. Bel 0252 433 400 of mail naar mail@istec.nl. Wij hopen u snel te ontmoeten!


Kennis en cases

Op ons kennisblog plaatsen we informatieve artikelen en leerzame case-studies met betrekking tot procesinstrumentatie, condition monitoring, trillingsmetingen en machinebewaking.

Het belang van machinebewaking bij industriële machines.

Het belang van machinebewaking

Het is erg belangrijk dat machines/installaties in een fabriek operationeel zijn. Zeker in het geval dat een fabriek dag en nacht in bedrijf dient te zijn. Een ongeplande stilstand is…